JOBBIGA DAGAR I SKOLAN...

Helt sjukt vad jobbigt vi har haft det den här veckan. 

Tisdagen började med att vi åkte till ett bärplantage där det fanns självplock. Det var mission no1, att plocka lite hallon. Självklart fick man äta hur mycket man ville under tiden också... 







Efter det åkte vi vidare till ett ställe där vi köpte rökt fisk och musslor som vi skulle ha till lunch. (Bären vi pockade skulle alltsá agera efterrätt), Vi köpte en rökt makrill till mig och Helenas middag oxå, så sjukt gott. På det stället fanns det även väldigt god glass som man bara var tvuuungen att smaka på. Det smakade verkligen hemmagjort, med färska bär och så, mums.

 
Därefter åkte vi för att köpa lite frukt. Det var ett roligt system där det låg massa äpplen och plommon i påsar, utan någon ansvarig, så det var bara att ta en påse och lägga en slant och åka iväg. Skulle det fungera i Sverige tror ni, don´t think so...

Tillsist åkte vi och köpte lite grönsaker som var det sista vi behövde till vår lunch. Fanns gigantiska salladshuvuden, I mean it..


Vi åkte till den vackraste platsen jag sett på väldigt länge. Det var som att hamna i ett vykort. Där fanns en flod med sötvatten som man fick bada i och det var verkligen härligt. Sen åt vi vår lunch i gräset som bestod av rökt fisk, musslor, sallad och bröd. Of course fick man vin till maten och som pricken över i:et, hallon och grädde till efterrätt. Kunde inte bli så mycket bättre än så. Sen åkte vi hem och det var allt för den dagen i skolan, jobbigt...







Onsdagen började med att vi åkte till ett ölbryggeri där man fick provsmaka på öl. Tyvärr är ju inte jag ett super-fan av öl, men dom som gillar det tyckte det smaka bra. Ölbryggeriet låg i en liten rekontruerad by där det fanns en liten brandstation, kyrka, skola, bageri, bank, mm. Väldigt mysigt.



Sen åkte vi till en vingård där vi fick se hur det går till från druva till flaska, coolt. Vinprovning var nästa punkt på schemat vilket var väldigt uppskattat av vår klass. Sen var den dagen också slut. 



Kvällen ägnades åt lite karaoke, som vanligt på en onsdag och som vanligt hade vi roligt! 

Igår va vi på en fiskfabrik där vi fick se hur det går till när man rensar fisk. Inte jättekul men intressant. Vi fick ha på oss riktigt fula kläder, gummistövlar och asfula mössor. Vi såg ut som rymdvarelser hela bunten! Jag vill absolut inte jobba på en fabrik när jag blir stor och framför allt inte en fiskfabrik! Usch.



På kvällen åkte vi till en strand och hade barbeque med kött, kyckling och korv, potatissallad, grönsallad och couscoussallad. Var hur mysigt och roligt som helst. 




 
Idag har vi varit och kollat olika typer av boenden runt om Nelson. Ett jättefint homestay med utsikt över havet var en av mina favoriter. Sen va vi och kolla på ett jättestort hotell med lite engelsk stil, fint men lite för stort för att det ska bevara mys-känslan. Vi åkte och kolla på en camping som var långt ifrån den svenska standarden. Sen åt vi lunch på samma ställe där vi köpte makrill sist, och idag köpte vi två stycken och självklart lite glass as well. Till sist åkte vi till en av våra lärares hus där de hade ett till hus till uthyrning. En soft dag åter igen. Ikväll är det lite oklart vad som händer. Antingen blir det film eller fest. Imorgon ska vi på reagge fest!   

 

Trevlig helg!
RSS 2.0