Den efterlängtade bloggen is here!

HEJ! Kul att Du tittar in!


Jag har nu äntligen tagit tag i mitt liv och skaffat mig en blogg (Inte alls på grund av NÅGONS ständiga tjat haha). Den är kanske inte den snyggaste men tänk på att jag är nybörjare.

För er alla som jag inte pratat med på länge så e livet på topp!  
- Vädret är strålande, flytten till sthlm är ett faktum, nya bekantskaper, jag har det bra alltså!

För ca 3 veckor sen började jag min LIA i sthlm och sedan dess vet jag inte vart tiden har tagit vägen? Eftersom jag pendlar (vilket jag bara älskar att göra) blir dagarna låånga. Åker med det kära tåget 06.58 och är åter i k-holm 19.26. Ni kan ju räka ut själva hur lång "arbetsdagen" blir. Tyvärr måste jag sluta snart med dessa underbara, fantastiska resor eftersom jag flyttar till sthlm nu på måndag.

JA, jag har fått tag på en lgh (ÄNTLIGEN) i Liljeholmen, som ligger ca 10 min tunnelbana från T-centralen - rätt bra läge alltså! Den är helt okej dock lite liten men jag är ändå SÅ lycklig! Tänk att få slippa dessa f*rbannade, j*vla, f*cking tågresorna!
 
Eh.. ja åter till praktiken så har jag jätteroligt! Jag kan allt nu om gravsättningar och kremeringar och har lärt mig allt möjligt nytt! En del lite mindre viktig men desto roligare info. Visste ni hur populärt det är att bli begravd på skogskyrkogården? MYCKET populärt! Det finns en "väntelista" man kan skriva upp sig på, max i 25 år. 100 kr/år och 100 kr/kvm - DET NI!
Att jag praktiserar på Skogskyrkogården har fått en del att rynka pannan och det är så JOBBIGT att behöva förklara vad jag gör så nu kommer en liten sammanfattning.

Skogskyrkogården är, som ni alla borde veta, ett av Sveriges världsarv. När det blev ett världsarv var det tvunget att ha ett visitors center där man kunde få information om det! Så det är däär jag jobbar!
Min tjusiga titel är Biträdande Föreståndare på Visitors Center Världsarvet Skogskyrkogården. Förutom att vi är ett informationscenter, driver vi även ett café och en utställning. Jag och min kollega har jobbat som bara den inför premiäröppningen i år den 25 maj. Det är mer jobb bakom än vad man kan tro. Vi har bl.a. intervjuat medarbetare till sommaren vilket var grymt kul! Så om ni undrar varför det endast anställdes snygga grabbar där i sommar så vet ni varför. ;)
Nu är vi igång för fullt och det är verkligen jättekul! Jag har fått vara med om massa roliga saker och i och med att jag har ett så pass stort ansvar känns det jättekul och utmanade på samma gång.
Det är helt sjukt vad det kommer många turister dit! Spanjorer och japaner främst, som kan mer om skogskyrkogården än oss! Skogskyrkogården är magiskt vackert och jag rekommenderar verkligen ett besök där, det är så värt det!

Idag var jag ledig, efter 9 dagars jobb i sträck, och gick en shoppingsväng på stan. Dessvärre tänkte jag mig inte för när jag valde skor, så mina hälar e helt köttiga...KLANTIGT SANDRA...Men det blir snart bra. Det ska väl svida lite både på fötterna och i plånboken när man shoppat - eller?
 
Det får nog räcka nu för den här gången men jag lovar att jag ska försöka hålla denna uppdaterad nu. Undrar om jag ska ta en glass och sätta mig ute i det vackra vädret?
RSS 2.0